СЪСТОЯНИЕ НА ПОДГОТОВКАТА ЗА ЕВРО 2012 В ПОЛША

13 юни 2011 г., понеделник, 18 ч., ул. „Веслец” № 12”

 

Състояние на подготовката за Евро 2012 в Полша

презентация на Томаш Захорски, национален координатор

по въпросите на интелектуалната собственост в PL.2012 ООД

 

 

 

 

 

На 18 април 2007 г. УЕФА възложи на Полша и Украйна организирането на ХІV Европейско първенство по футбол през 2012г.  То ще се проведе от 8 юни 2012 г. (с официално откриване на Националния стадион във Варшава) до 1 юли 2012 г.  (финалът, който ще се играе на олимпийския стадион в Киев). Срещите между отборите ще се проведат на осем стадиона. В Полша - във Варшава, Вроцлав, Гданск и Познан, а в Украйна – в Киев, Донецк, Лвов и Харков.

Координатор на полската  подготовка за Европейското първенство по футбол е специално създаденото на 7 септември 2007 г. дружество PL.2012  със седалище във Варшава. Дружеството координира и контролира подготовката на първенството. В рамките на подготовката се осъществяват 219 инвестиции в цяла Полша – 83 от тези проекта са приоритетни. Освен това дружеството координира и контролира над 200 организационни проекта, които играят ключова роля за качеството на турнира през 2012 г. Това са проекти в областта на безопасност, медицинското обслужване и спасителните дейности, организация на транспорта и качественото обслужване на гостите.

 

Томаш Захорски е завършил право във Варшавския университет, както и Центъра за американско право към University of Florida Frederic G. Levin College of Law и Школата по немско право, управлявана съвместно от Варшавския университет и Университета „Фридрих Вилхелм” в Бон. Преди да започне работа като член от екипа на EURO 2012™ е работил в престижни адвокатски кантори. Специалист в областта на спортното право и интелектуалната собственост. Автор е на многобройни статии, публикувани в пресата, и редица изказвания.  Член е на Адвокатската палата във Варшава, Международната асоциация по спортно право и мн.др. Познавач и ценител на футбола.

 

Вход свободен

 





{START_COUNTER}